Hozzávalók (6 személyre):
400 g csirkemell
400 g csirkemáj
350 g bulgur
100 ementáli
200 ml habtejszín
2 db tojás
só, bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkemájat egy kevés zsiradékon néhány perc alatt annyira megpirítjuk, hogy kérgesedjen és a felesleges vér kiszivárogjon belőle. A csirkemellekből apró szeleteket vágunk, megsózzuk, borsozzuk, és egy jénaiban kiterítjük őket. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a májakat, és a felvert tojással és a tejszínnel összekevert reszelt sajtot. Forró sütőben fél órát sütjük lefedve, majd negyed órát fedő nélkül. A sós vízben kifőtt bulgurral tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 539 kcal
szénhidrát: 44 g
fehérje: 42 g
zsír: 20 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.