Hozzávalók (4 adaghoz):
4 db nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g juhsajt
100 g tejföl 20 %
200 g durumtészta
1 kisebb kígyóuborka
1 db pritaminpaprika
1 fej kisebb saláta
1 evőkanál tökmag
só, bors
bazsalikom
salátaöntet
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot finomra aprítjuk, a tökmagot morzsoljuk. A paradicsomot megmossuk, levágjuk a tetejét. A belsejét kanállal kivágjuk, és a levágott kalapkákkal együtt felaprítjuk. A juhsajtot a tejföllel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot és a tökmagot. Őrölt borssal és kevés sóval ízesítjük, majd a krémet a paradicsomokba töltjük.
A salátához a tésztát megfőzzük, a maradék zöldségeket megmossuk, és apróra vágjuk, majd a kihűlt tésztával összeforgatjuk. Az öntetet a salátához keverjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 358 kcal
szénhidrát: 45 g
fehérje: 15 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.