Hozzávalók (4 személyre):
1 kg friss paraj
150 g húsos füstölt szalonna
2 dl főzőtejszín
2 fej vöröshagyma
500 g burgonya, nyári
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
fél csokor petrezselyemzöld
só, bors
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A friss paraj szárait lecsípkedjük, alaposan, levelenként megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A húsos füstölt szalonnát felszeleteljük, kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsírját.
A vajat is a kiolvasztott szalonnakockákhoz adjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Meghintjük liszttel, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel és 2 dl vízzel. Beletesszük a parajt is, és 4-5 percig főzzük. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A megmosott petrezselyemzöldről lerázzuk a vizet, majd a leveleket összevágjuk. A szalonnás parajt sós vízben főtt burgonyával körítjük és petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 414 kcal
szénhidrát: 32 g
fehérje: 15 g
zsír: 24 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.