Lazac zöldborsókrémmel
Lazac zöldborsókrémmel

Hozzávalók (4 személyre):

500 g lazac
1 kg zöldborsó
30 g teavaj
só, bors

Elkészítés:

Egy fazék forró vízben puhára főzzük a zöldborsót. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat a zöldséghez, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Lehűtjük. A lazacfilét feldaraboljuk és 1 evőkanál forró olajban pár perc alatt készre sütjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 547 kcal
szénhidrát: 35 g
fehérje: 43 g
zsír: 25 g

Sajtos almasaláta
Sajtos almasaláta

Hozzávalók (3 személyre):

100 g rukkola
540 g alma
100 g joghurtos salátaöntet
130 g Carre de l'Est sajt

Elkészítés:

Alaposan megmossuk az almákat. nem hámozzuk meg, csak negyedeljük és kiszedjük a csutkákat. A gyümölcs húsát felkockázzuk. A sajtos is hasonló alakú és méretű darabokra vagdaljuk. A rukkolát megmossuk, leszárítjuk. Egy salátástálban mindezeket lazán összeforgatjuk. Közvetlenül a tálalás előtt meglocsoljuk az öntettel a salátát.

...
Túrós rakott körte
Túrós rakott körte

Hozzávalók (4 személyre):

400 g körte
3 db tojás
150 g tehéntúró, félzsíros
100 g tejföl 20%
150 g eritrit
reszelt citromhéj

Elkészítés:

Meghámozzuk a körtéket, kimagozva vékony cikkekre vágjuk. Habosra keverjük a tojásokat 100 g eritrittel, a reszelt citromhéjjal, az áttört túróval és a tejföllel. Kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a körte felét, rásimítjuk a túrókrémet, és ráfektetjük a többi gyümölcsöt. Megszórjuk a maradék ...

Paradicsomos csirkés cukkini
Paradicsomos csirkés cukkini

Hozzávalók (4 személyre):

670 g cukkini
500 g csirkemell
420 g paradicsom
200 g gouda sajt
10 g napraforgó olaj
só, bors

Elkészítés:

Megmossuk a cukkinit és felvágjuk fél centi vastag karikákra. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük vagy felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük az olajon. A paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. Egy jénait kiolajozunk, belefektetjük a hússzeleteket, arra jön a cukkini és ...

Tárkonyos pulykaragu zöldséges rizottóval
Tárkonyos pulykaragu zöldséges rizottóval

Hozzávalók (4 személyre):

250 g sárgarépa
200 g csiperke
200 g zöldborsó
200 g rizs
50 g vöröshagyma
15 g napraforgó olaj
500 g csirkemell
140 g tejföl 20%
1 teáskanál mustár
só, bors
1 csokor tárkony

Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket és apró kockákra vágjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a zöldségeket, és fedő alatt a rizzsel együtt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük pihenni.

...

Kelkáposztás lecsó csirkével
Kelkáposztás lecsó csirkével

Hozzávalók (6 személyre):

900 g paradicsom
1,5 kg zöldpaprika
330 g vöröshagyma
630 g csirkemell
600 g kelkáposzta
12 g napraforgó olaj
300 g durumtészta
1 csokor csombor
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só, bors

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a csirkemell mindkét oldalát. Ha kész, hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a kicsumázott, csíkokra vágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk, ...

Grillezett durbincs kaporral
Grillezett durbincs kaporral

Hozzávalók (4 személyre):

600 g durbincs
30 g fokhagyma
kapor

Elkészítés:

A megtisztított halakat kívül-belül besózzuk, zúzott fokhagymával és kaporral bedörzsöljük. Hagyjuk állni hideg helyen legalább egy órát. Utána zsiradékkal lekent rácson mindkét oldalát megsütjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 267 kcal
szénhidrát: 3 g
fehérje: 31 g
zsír: 15 g

Csirkemellnyárs cukkinivel
Csirkemellnyárs cukkinivel

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemell
300 g cukkini
paprikás pác

Elkészítés:

Az előző nap bepácolt csirkemellet 2 centis kockákra vágjuk, besózzuk, a cukkinit is feldaraboljuk. A két alkotórészt váltakozva egy-egy fapálcikára húzzuk. Lassú tűzön sütjük, forgatva.

1 adag tartalmaz:

energia: 164 kcal
szénhidrát: 5 g
fehérje: 32 g
zsír: 2 g

Zöldbabos-zelleres burgonyafőzelék
Zöldbabos-zelleres burgonyafőzelék

Hozzávalók (4 személyre):

600 g zellergumó
500 g burgonya
500 g zöldbab
200 g tejföl
20 g búzaliszt

rozmaring

Elkészítés:

A zellert és a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A zöldbabot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük kis lángon, míg az összes hozzávaló meg nem puhul. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, és a ...

Kolbászos rakott kel
Kolbászos rakott kel

Hozzávalók (4 személyre):

200 g füstölt kolbász
50 g vöröshagyma
200 g hajdina
15 g napraforgó olaj
500 g sertéshús darált
650 g kelkáposzta
200 g paradicsom
200 g tejföl 20%
1 db tojás

Elkészítés:

Egy fazékban vizet forralunk, és amíg felforr, levelekre szedjük a kelkáposztát. Pér percig forrázzuk, utána lecsöpögtetjük. A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk, ...

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (13) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (18) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (3) brie sajt (4) brokkoli (8) bulgur (11) burgonya (38) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (11) citromfű (1) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (56) csokoládé (1) cukkíni (24) curry (2) dió (3) édesburgonya (14) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (14) fekete rizs (2) feta (7) fokhagyma (32) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (37) gouda (4) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hajdina (1) hal (16) jégsaláta (2) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (19) kápia paprika (8) kapor (8) káposzta (13) karalábé (7) karfiol (6) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (4) kelkáposzta (7) kókusz (4) kolbász (8) köménymag (2) koriander (2) körte (3) kovász (2) krémsajt (2) kukorica (12) kukoricapehely (1) kuszkusz (3) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (7) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (2) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (8) mustár (11) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (23) paradicsom (59) parmezán (20) patisszon (2) pesto (4) petrezselyem (40) pisztácia (1) póréhagyma (12) pudingpor (1) pulyka (13) quinoa (4) rák (1) retek (2) rizs (14) rozmaring (9) rukkola (3) saláta (12) sárgarépa (43) sertés (44) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (2) tehéntúró (11) tészta (44) tofu (1) tojás (23) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (3) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (12) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (12) zöldbab (6) zöldborsó (15) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása