Rácharcsa
Rácharcsa

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg harcsa
1 kg burgonya
300 g paradicsom
300 g zöldpaprika

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A halat a húsos oldalán beirdaljuk és besózzuk. Lisztbe forgatjuk, és nagyon kevés zsiradékon hirtelen mindkét oldalán elősütjük. A burgonyát kizsírozott tepsibe tesszük és megsózzuk. Befedjük a felkarikázott paradicsommal és paprikával. Tetejére az elősütött ...

Zöldséges karfiolrizs rántott sajttal
Zöldséges karfiolrizs rántott sajttal

Hozzávalók (4 személyre):

800 g karfiol
70 g vöröshagyma
500 g sárgarépa
500 g zöldborsó
100 g újhagyma
8 db rántott sajt
só, bors
1 evőkanál szezámolaj

Elkészítés:

Megmossuk a karfiolt, rózsáira szedjük, és addig aprítjuk, amíg kb 1 cm-es darabokat kapunk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a felhevített szezámolajon néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra kockázott sárgarépát, puhára pároljuk. A borsót és a karfiolt is a ...

Mustáros lencseleves virslivel
Mustáros lencseleves virslivel

Hozzávalók (4 személyre):

250 g lencse
250 g sárgarépa
250 g juhbeles virsli
1 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
4 evőkanál dijoni mustár

Elkészítés:

Megtisztítjuk a lencsét, majd kb. másfél liter hideg vízben felrakjuk főni. Melle dobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, a felkarikázott répát és a babérleveleket. A mustárt kikavarjuk pár evőkanál vízzel, azt is hozzácsurgatjuk a leveshez. Kis lángon addig forraljuk, amíg a ...

Tésztasaláta sajtmártással
Tésztasaláta sajtmártással

Hozzávalók (4 személyre):

200 g durumtészta
250 g sárgarépa
1 nagy fej lilahagyma
250 g zöldborsó
100 g kékpenészes sajt
150 g natúr joghurt
50 g majonéz
só, bors

Elkészítés:

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Közben a megtisztított hagymát és a sárgarépát felaprítjuk, majd a zöldborsóval együtt megfőzzük. A márványsajtot lereszeljük, és a joghurttal összekeverjük. Sóval, ...

Csirkemájas rizottó sütőtökkel
Csirkemájas rizottó sütőtökkel

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemáj
3 gerezd fokhagyma
250 g sütőtök
1 fej lilahagyma
20 g teavaj
200 g basmati rizs
30 g parmezán
húsleves alaplé
só, bors

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, darabokra vágjuk. Meghámozzuk a fokhagymát, félbevágjuk, és egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a májat, és nagy lángon néhány perc alatt puhára sütjük. Felkockázzuk a hámozott sütőtököt, meghámozzuk és finomra vágjuk a ...

Zöldséges-pesztós tészta
Zöldséges-pesztós tészta

Hozzávalók (4 személyre):

400 g sárgarépa
400 g cukkini
50 g vöröshagyma
200 g durumtészta
200 g pesto szósz
100 g parmezán
só, bors

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott sárgarépát és cukkinit felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg meg nem puhul. A tésztát kifőzzük, összekeverjük a pesztó szósszal és a zöldséges raguval, és reszelt ...

Bakonyi csirkecomb spenótos palacsintametélttel
Bakonyi csirkecomb spenótos palacsintametélttel

Hozzávalók (4 személyre):

160 g búzaliszt
300 g tehéntej 1,5%
2 db tojás
500 g parajpüré
4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
500 g csiperke
1 üveg lecsó
só, bors
pirospaprika

Elkészítés:

A zöld palacsintához simára keverjük a lisztet a tejjel, tojásokkal és egy kávéskanál sóval, hozzáadjuk a parajpürét, fél órát pihentetjük.

A csirkecombokat leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál olajban mindkét oldalukon megkapatjuk ...

Virslipörkölt tarhonyával
Virslipörkölt tarhonyával

Hozzávalók (4 személyre):

500 g juhbeles virsli
300 g tarhonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 üveg lecsó
őrölt pirospaprika
só, bors

Elkészítés:

Meghámozzuk a hagymát, finomra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával. Átkeverjük, felöntjük kevés vízzel, addig forraljuk, míg el nem forr a leve. Ismét felöntjük vízzel, és végül belerakjuk a karikára vágott ...

Petrezselymes libamell édesburgonyával és almás salátával
Petrezselymes libamell édesburgonyával és almás salátával

Hozzávalók (4 személyre):

500 g libamell
1 csokor petrezselyem zöldje
600 g édesburgonya
500 g alma
1 zacskó vegyes saláta
só, bors
majoranna

Elkészítés:

Felszeleteljük a húst, bedörzsöljük a fűszerekkel, és belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. Másfél deci vizet öntünk alá, alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben kb. másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a takarást és ha szükséges, rápirítunk.

Meghámozzuk az édesburgonyát, ...

Erdészné kedvence
Erdészné kedvence

Hozzávalók (4 személyre):

800 g burgonya
500 g sárgarépa
650 g csiperke

kakukkfű
petrezselyem

babgul: erdeszne kedvence - indafoto.hu

Elkészítés:

Héjastól megfőzzük a krumplit, és külön lábasban puhára főzzük a felkarikázott répát is. A gombát megpucoljuk, a nagyobb fejeket kettévágjuk, sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és 1 evőkanál vajon puhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és a répával együtt egy serpenyőbe tesszük. Sózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, ...

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (11) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (17) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (2) brie sajt (2) brokkoli (7) bulgur (11) burgonya (33) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (48) csokoládé (1) cukkíni (21) dió (3) édesburgonya (13) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (13) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (30) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (31) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (12) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (17) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (5) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (3) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (11) kukoricapehely (1) kuszkusz (2) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (6) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (7) mustár (10) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (20) paradicsom (49) parmezán (19) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (39) pisztácia (1) póréhagyma (9) pudingpor (1) pulyka (11) quinoa (4) rák (1) retek (1) rizs (10) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (10) sárgarépa (39) sertés (35) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (39) tofu (1) tojás (21) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (11) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (13) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása