Grillezett durbincs kaporral
Grillezett durbincs kaporral

Hozzávalók (4 személyre):

600 g durbincs
30 g fokhagyma
kapor

Elkészítés:

A megtisztított halakat kívül-belül besózzuk, zúzott fokhagymával és kaporral bedörzsöljük. Hagyjuk állni hideg helyen legalább egy órát. Utána zsiradékkal lekent rácson mindkét oldalát megsütjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 267 kcal
szénhidrát: 3 g
fehérje: 31 g
zsír: 15 g

Csirkemellnyárs cukkinivel
Csirkemellnyárs cukkinivel

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemell
300 g cukkini
paprikás pác

Elkészítés:

Az előző nap bepácolt csirkemellet 2 centis kockákra vágjuk, besózzuk, a cukkinit is feldaraboljuk. A két alkotórészt váltakozva egy-egy fapálcikára húzzuk. Lassú tűzön sütjük, forgatva.

1 adag tartalmaz:

energia: 164 kcal
szénhidrát: 5 g
fehérje: 32 g
zsír: 2 g

Zöldbabos-zelleres burgonyafőzelék
Zöldbabos-zelleres burgonyafőzelék

Hozzávalók (4 személyre):

600 g zellergumó
500 g burgonya
500 g zöldbab
200 g tejföl
20 g búzaliszt

rozmaring

Elkészítés:

A zellert és a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A zöldbabot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük kis lángon, míg az összes hozzávaló meg nem puhul. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, és a ...

Kolbászos rakott kel
Kolbászos rakott kel

Hozzávalók (4 személyre):

200 g füstölt kolbász
50 g vöröshagyma
200 g hajdina
15 g napraforgó olaj
500 g sertéshús darált
650 g kelkáposzta
200 g paradicsom
200 g tejföl 20%
1 db tojás

Elkészítés:

Egy fazékban vizet forralunk, és amíg felforr, levelekre szedjük a kelkáposztát. Pér percig forrázzuk, utána lecsöpögtetjük. A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk, ...

Káposztás rakott burgonya
Káposztás rakott burgonya

Hozzávalók (4 személyre):

800 g burgonya
500 g fejes káposzta
150 g füstölt kolbász
150 g tejföl 20%
50 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
2 db tojás
só, bors
pirospaprika

Elkészítés:

Karikára vágjuk a héjában főtt, hámozott burgonyát meg a kolbászt. 1 evőkanál olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a felszeletelt káposztát, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és apróra vágott ...

Rablóhús kápia paprikával
Rablóhús kápia paprikával

Hozzávalók (4 személyre):

250 g szűzpecsenye
250 g csirkemell
250 g kápia paprika
250 g csiperke
só, bors
lestyán
petrezselyem

Elkészítés:

A húsokat kockára vágjuk, a zöldségeket nem túl apróra daraboljuk. Felváltva nyársra tűzzük a hozzávalókat, és sóval, borssal, apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Grillrácson puhára sütjük, és grillezett zöldségeket kínálunk mellé.

1 adag tartalmaz:

energia: 189 kcal
szénhidrát: 6 g
...

Pulykagolyók paradicsomszószban, salátával
Pulykagolyók paradicsomszószban, salátával

Hozzávalók (4 személyre):

500 g pulykahús darált
500 g paradicsomszósz
4 db tojás
300 g paradicsom
300 g zöldpaprika
300 g jégsaláta
50 g majonézes salátaöntet
só, bors

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a darált húst megsózzuk, borsozzuk, majd vizes kézzel egyforma kis golyókat formázunk belőle. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, felsorakoztatjuk rajta a gombócokat, majd 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük. Ezután a golyókat megfürdetjük a ...

Fűszeres krémmel töltött ropogós pisztráng krumplipürével
Fűszeres krémmel töltött ropogós pisztráng krumplipürével

Hozzávalók (4 személyre):

800 g burgonya
100 g krémsajt
10 g fokhagyma
100 g bacon
500 g pisztráng
100 g tejföl 20%
só, bors
rozmaring
petrezselyem

Elkészítés:

A konyhakész pisztrángokat kívül-belül megmossuk, megtöröljük és sóval fűszerezzük. A megtisztított, finomra aprított fokhagymát a finomra vágott zöldfűszerekkel együtt a krémsajtba keverjük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és az egész masszát az előkészített pisztrángokba ...

Sült paprikás lasagne
Sült paprikás lasagne

Hozzávalók (5 adaghoz):

70 g vöröshagyma
500 g kápia paprika
55 g teavaj
240 g lasagne tészta
500 g darált pulykahús
40 g búzaliszt
350 ml tehéntej 2,8%
100 g trappista sajt
só, bors
kakukkfű

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, a magházukat kivágjuk, a húsukat hosszában 1 cm széles csíkokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 5 g vajat, felkockázzuk a vöröshagymát, megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, készre ...

Újhagymás fasírt pestos burgonyával
Újhagymás fasírt pestos burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

800 g burgonya
500 g darált sertéshús
1 db tojás
30 g vöröshagyma
20 g zsemlemorzsa
25 g újhagyma
100 g pesto
150 g feta sajt
édes pirospaprika
rozmaring
só, bors

Elkészítés:

A fasírthoz a vöröshagymát vágjuk apróra, keverjük össze a darált hússal, a tojással és a zsemlemorzsával, és fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Egy rudat formálunk belőle oly módon, hogy a közepébe sorakoztatjuk a rozmaringgal ...

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (12) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (18) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (2) brie sajt (3) brokkoli (8) bulgur (11) burgonya (38) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (10) citromfű (1) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (53) csokoládé (1) cukkíni (23) curry (2) dió (3) édesburgonya (14) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (14) fekete rizs (2) feta (7) fokhagyma (32) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (36) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hajdina (1) hal (15) jégsaláta (2) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (19) kápia paprika (8) kapor (8) káposzta (13) karalábé (7) karfiol (6) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (4) kelkáposzta (6) kókusz (4) kolbász (8) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (2) kukorica (12) kukoricapehely (1) kuszkusz (3) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (7) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (2) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (8) mustár (10) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (22) paradicsom (57) parmezán (20) patisszon (2) pesto (4) petrezselyem (40) pisztácia (1) póréhagyma (12) pudingpor (1) pulyka (13) quinoa (4) rák (1) retek (2) rizs (13) rozmaring (9) rukkola (2) saláta (12) sárgarépa (42) sertés (44) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (43) tofu (1) tojás (23) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (3) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (12) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (12) zöldbab (6) zöldborsó (13) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása