Hozzávalók (kb. 14 szelethez):
120 g méz
50 g cukor
130 g teavaj
3 db tojás
300 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
150 g szilvalekvár
150 g Dr. Oetker Premium ét tortabevonó
fahéj, szegfűszeg
magvak, aszalt gyümölcsök
Elkészítés:
A mézet lábasba mérjük, felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vajat, majd jól elvegyítjük. Ha kihűlt, egyenként elkeverjük benne a tojásokat. A lisztbe szórjuk a szalalkálit, összekeverjük, apránként a mézes masszához adjuk, alaposan eldolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragadós még. A tésztát egy napig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Másnap sütőpapírral kibélelt formába adagoljuk a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kiemeljük a formából és 3 lapba vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük a lekvárral, aztán az egészet óvatosan fóliába tekerjük. Egy napig hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt ráöntjük a felolvasztott tortabevonót és megszórjuk magvakkal, aszalt gyümölcsökkel.
1 szelet tartalmaz:
energia: 279 kcal
szénhidrát: 32 g
fehérje: 6 g
zsír: 14 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.