Töltött koszorú

Hozzávalók (12 szelethez):

330 g teljes kiőrlésű búzaliszt
10 g élesztő
8 g cukor
1 teáskanál sikér
2,2 dl langyos víz
8 g só
10 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg kolbás
4 db főtt tojás

babgul: 497 töltött koszorú - indafoto.hu

Elkészítés:

A langyos víz felében feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Összekeverjük a lisztet, a sikért és a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az élesztős és a maradék vizet, és összedolgozzuk. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, tenyerünkkel széthúzogatjuk, és ezt a műveletet többször megismételjük.

Belisztezzük a kezünket és a tészta tetejét, szép gömbölyű cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, még egyszer kinyújtjuk a tésztát, hogy minden levegőt kiszorítsunk belőle, és henger alakúra formázzuk, a két végén kör alakban összenyomjuk, és egy sütőpapírral bélelt jénaiba helyezzük. A karika közepébe éles késsel mélyedést vágunk, a tésztát széthúzzuk, megtöltjük a reszelt sajttal és a kockára vágott kolbásszal, majd belenyomkodjuk a megtisztított főtt tojásokat is. A tésztát ujjal összecsipkedjük, hogy körülölelje a tölteléket. Megspricceljük kevés vízzel, és nedves ruhával letakarva 30 percig meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Ha a koszorú a kétszeresére kelt, a tetejét vízzel kenegetve, 25 perc alatt pirosra sütjük.

1 szelet tartalmaz:

energia: 186 kcal
szénhidrát: 22 g
fehérje: 9 g
zsír: 6 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr6416140140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása