Hozzávalók (12 szelethez):
330 g teljes kiőrlésű búzaliszt
10 g élesztő
8 g cukor
1 teáskanál sikér
2,2 dl langyos víz
8 g só
10 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg kolbás
4 db főtt tojás
Elkészítés:
A langyos víz felében feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Összekeverjük a lisztet, a sikért és a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az élesztős és a maradék vizet, és összedolgozzuk. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, tenyerünkkel széthúzogatjuk, és ezt a műveletet többször megismételjük.
Belisztezzük a kezünket és a tészta tetejét, szép gömbölyű cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, még egyszer kinyújtjuk a tésztát, hogy minden levegőt kiszorítsunk belőle, és henger alakúra formázzuk, a két végén kör alakban összenyomjuk, és egy sütőpapírral bélelt jénaiba helyezzük. A karika közepébe éles késsel mélyedést vágunk, a tésztát széthúzzuk, megtöltjük a reszelt sajttal és a kockára vágott kolbásszal, majd belenyomkodjuk a megtisztított főtt tojásokat is. A tésztát ujjal összecsipkedjük, hogy körülölelje a tölteléket. Megspricceljük kevés vízzel, és nedves ruhával letakarva 30 percig meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Ha a koszorú a kétszeresére kelt, a tetejét vízzel kenegetve, 25 perc alatt pirosra sütjük.
1 szelet tartalmaz:
energia: 186 kcal
szénhidrát: 22 g
fehérje: 9 g
zsír: 6 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.