Hozzávalók (12 szelethez):
150 g kovász
2 db tojás
100 g teavaj
150 ml tehéntej 1,5 %
350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
3 db érett körte
ízlés szerint eritrit
Elkészítés:
Az előző este feletetett kovászt összekeverjük a langyos tejjel. A vajat és a 2 tojást robotgéppel habosra keverjük. Utána beleszórjuk a lisztet és az eritritet, hozzáadjuk a kovászt, végül a kimagozott, lereszelt körtét. Dagasszuk géppel össze, ragadós, lágy massza lesz az eredmény. Pihentetjük és hagyjuk kelni meleg helyen néhány órán keresztül, amíg megduplázódik a mennyisége. Sütés előtt kenjük ki alaposan vajjal a formát, majd nyomkodjuk bele a tésztát. A formában hagyjuk még egy órát kelni, majd 180 fokos sütőben süssük 15 percig, azután folytassuk 150 fokon addig, amíg szép pirosra sül (25-30 perc). Ha kivettük a sütőből, a formát lefordítva borítsuk farácsra, és kis idő elteltével óvatosan emeljük le a tésztáról. Csak akkor szeleteljük, ha már kihűlt.
1 szelet tartalmaz:
energia: 200 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 5 g
zsír: 8 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.