Körtés kuglóf

Hozzávalók (12 szelethez):

150 g kovász
2 db tojás
100 g teavaj
150 ml tehéntej 1,5 %
350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
3 db érett körte
ízlés szerint eritrit

babgul: kuglóf - indafoto.hu

Elkészítés:

Az előző este feletetett kovászt összekeverjük a langyos tejjel. A vajat és a 2 tojást robotgéppel habosra keverjük. Utána beleszórjuk a lisztet és az eritritet, hozzáadjuk a kovászt, végül a kimagozott, lereszelt körtét. Dagasszuk géppel össze, ragadós, lágy massza lesz az eredmény. Pihentetjük és hagyjuk kelni meleg helyen néhány órán keresztül, amíg megduplázódik a mennyisége. Sütés előtt kenjük ki alaposan vajjal a formát, majd nyomkodjuk bele a tésztát. A formában hagyjuk még egy órát kelni, majd 180 fokos sütőben süssük 15 percig, azután folytassuk 150 fokon addig, amíg szép pirosra sül (25-30 perc). Ha kivettük a sütőből, a formát lefordítva borítsuk farácsra, és kis idő elteltével óvatosan emeljük le a tésztáról. Csak akkor szeleteljük, ha már kihűlt.

1 szelet tartalmaz:

energia: 200 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 5 g
zsír: 8 g

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr8116558992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása