Hozzávalók (4 személyre):
300 g cukkini
300 g paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 doboz natúr joghurt
150 g rizs
1 evőkanál olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
300 g csiperkegomba
50 g parmezán
1 db tojás
50 g kukoricapehely
só, bors
petrezselyem
Elkészítés:
A cukkinikat megmossuk, szárvégüket levágjuk, és hámozatlanul karikákra gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. A paradicsomokat megmossuk, szárcsonkjukat kivágjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A zöldségeket egy nagy tálba helyezzük, leöntjük a joghurttal és összekeverjük.
Megfuttatjuk az olíva olajon a rizst, felöntjük az alaplével, és kis lángon, lefedve készre főzzük. Mikor megpuhult hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott és előzőleg megpirított gombát. A kész rizottóhoz keverjük a petrezselyem zöldjét valamint a reszelt parmezánt. Amikor már nem forró csak langyos, hozzákeverjük az egész tojást. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a kézzel összetört kukoricapehelybe forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben fél óra alatt ropogósra sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 344 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 16 g
zsír: 7 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.