Hozzávalók (4 személyre):
200 g basmati rizs
200 g zöldborsó
200 g csiperke
3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor, száraz
3 evőkanál olíva olaj
50 g vaj
50 g parmezán
só, bors
Elkészítés:
A gombákat feldaraboljuk, és 2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával és a zöldborsóval átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 2-3 perc alatt megpároljuk. A rizst a maradék olajon megforgatjuk, hozzáadjuk a fehérbort, megkevergetjük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Lefedjük, majd amikor elfőtte a levét ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ha még kemény lenne, egy kis vizet ráöntve tovább pároljuk. Az elkészült rizshez hozzáadjuk a vajat, majd összekeverjük a zöldségekkel. A tetejére reszelt parmezánt szórunk.
1 adag tartalmaz:
energia: 423 kcal
szénhidrát: 49 g
fehérje: 14 g
zsír: 14 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.