Hozzávalók (4 személyre):
400 g sertéskaraj
200 g durum orsótészta
20 ml főzőtejszín
300 g zöldborsó
só, fehér bors
bazsalikom, rozmaring
Elkészítés:
Az orsótésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson javasolt idő alatt megfőzzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon a húscsíkokat ropogósra sütjük. A megsült húst kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt pecsenyelébe belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a zöldborsót és a bazsalikomot, majd közepes lángon néhány percig pároljuk. A húst visszatesszük a mártásba, és további 3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett tésztát. A rozmaringlevelekkel díszítve tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 513 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 35 g
zsír: 19 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.