Halászlé Bodri módra

Hozzávalók (8 személyre):

340 g vöröshagyma
500 g ponty patkó
1500 g harcsafilé
350 g lecsó
200 g durumtészta
só, bors
édes és csípős pirospaprika

Elkészítés:

A Bodri módra készült halászlével feltétlenül meg kell próbálkoznunk, ugyanis a szegedi és a bajai legjobb erényeit ötvözi: lepasszírozzuk, mint Szegeden, ám tálalunk hozzá tésztát is, mint Baján. A pontyot szeleteljük fel, a harcsát kockázzuk, a haldarabokat sózzuk be, és hagyjuk 2-3 órát állni. Egy fazék hideg vízbe szórjunk apróra vágott hagymát, hozzá pedig a pontydarabokat és a harcsa egy részét. Főzzük egy órán keresztül lobogó tűzön, majd passzírozzuk le. A maradék harcsadarabokat az őrölt paprika társaságában tegyük a leszűrt lébe, dobjuk bele a lecsót, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20-30 percig főzzük lobogó tűzön. Tálaláskor adjuk hozzá a kifőtt gyufatésztát.

1 adag tartalmaz:

energia: 374 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 47 g
zsír: 10 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1918902740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (12) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (17) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (2) brie sajt (3) brokkoli (8) bulgur (11) burgonya (35) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (10) citromfű (1) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (51) csokoládé (1) cukkíni (22) curry (2) dió (3) édesburgonya (14) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (14) fekete rizs (2) feta (7) fokhagyma (31) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (35) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (13) jégsaláta (2) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (18) kápia paprika (6) kapor (6) káposzta (12) karalábé (7) karfiol (6) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (4) kelkáposzta (5) kókusz (4) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (12) kukoricapehely (1) kuszkusz (3) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (7) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (2) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (8) mustár (10) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (21) paradicsom (55) parmezán (20) patisszon (2) pesto (4) petrezselyem (39) pisztácia (1) póréhagyma (12) pudingpor (1) pulyka (12) quinoa (4) rák (1) retek (2) rizs (13) rozmaring (7) rukkola (2) saláta (11) sárgarépa (42) sertés (41) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (42) tofu (1) tojás (22) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (2) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (12) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (5) zöldborsó (13) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása