Hozzávalók (8 személyre):
340 g vöröshagyma
500 g ponty patkó
1500 g harcsafilé
350 g lecsó
200 g durumtészta
só, bors
édes és csípős pirospaprika
Elkészítés:
A Bodri módra készült halászlével feltétlenül meg kell próbálkoznunk, ugyanis a szegedi és a bajai legjobb erényeit ötvözi: lepasszírozzuk, mint Szegeden, ám tálalunk hozzá tésztát is, mint Baján. A pontyot szeleteljük fel, a harcsát kockázzuk, a haldarabokat sózzuk be, és hagyjuk 2-3 órát állni. Egy fazék hideg vízbe szórjunk apróra vágott hagymát, hozzá pedig a pontydarabokat és a harcsa egy részét. Főzzük egy órán keresztül lobogó tűzön, majd passzírozzuk le. A maradék harcsadarabokat az őrölt paprika társaságában tegyük a leszűrt lébe, dobjuk bele a lecsót, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20-30 percig főzzük lobogó tűzön. Tálaláskor adjuk hozzá a kifőtt gyufatésztát.
1 adag tartalmaz:
energia: 374 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 47 g
zsír: 10 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.