Póréhagymás pizza

Hozzávalók (6 szelethez):

0,5 dl olíva olaj
10 g élesztő
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 g póréhagyma
100 g füstölt kolbász
100 g paradicsomszósz
100 g cheddar sajt
csipetnyi cukor
1 evőkanál só
2,5 dl langyos víz

babgul: 460 pórés pizza - indafoto.hu

Elkészítés:

3 evőkanál vízbe belekeverjük a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadunk 4 evőkanál lisztet és összekeverjük, 3 percig dagasztjuk, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarjuk konyharuhával és 30 percig kelesztjük. A maradék lisztet nyújtódeszkára szórjuk, tetejébe krátert csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, hozzáöntjük a maradék meleg vizet, és összekeverjük. Utána hozzáadjuk a sót és az olajat darabokban. Addig gyúrjuk, dagasztjuk, hogy ne legyen ragadós, ne tapadjon a nyújtódeszkához. Cipót formálunk belőle, tálba tesszük, tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával, és 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egy kerek formára kinyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal és 250 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig. Közben kisujjnyi vastagon feldaraboljuk a póréhagymát és a kolbászt, és lereszeljük a sajtot. Eloszlatjuk a pizzán a kolbászt és a hagymát, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük újabb 5 percre a sütőbe.

1 szelet tartalmaz:

energia: 304 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 14 g
zsír: 26 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr915563338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása