Hozzávalók (6 szelethez):
0,5 dl olíva olaj
10 g élesztő
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 g póréhagyma
100 g füstölt kolbász
100 g paradicsomszósz
100 g cheddar sajt
csipetnyi cukor
1 evőkanál só
2,5 dl langyos víz
Elkészítés:
3 evőkanál vízbe belekeverjük a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadunk 4 evőkanál lisztet és összekeverjük, 3 percig dagasztjuk, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarjuk konyharuhával és 30 percig kelesztjük. A maradék lisztet nyújtódeszkára szórjuk, tetejébe krátert csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, hozzáöntjük a maradék meleg vizet, és összekeverjük. Utána hozzáadjuk a sót és az olajat darabokban. Addig gyúrjuk, dagasztjuk, hogy ne legyen ragadós, ne tapadjon a nyújtódeszkához. Cipót formálunk belőle, tálba tesszük, tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával, és 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egy kerek formára kinyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal és 250 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig. Közben kisujjnyi vastagon feldaraboljuk a póréhagymát és a kolbászt, és lereszeljük a sajtot. Eloszlatjuk a pizzán a kolbászt és a hagymát, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük újabb 5 percre a sütőbe.
1 szelet tartalmaz:
energia: 304 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 14 g
zsír: 26 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.