Hozzávalók (8 szelethez):
20 dkg liszt
10 dkg vaj
4 db tojás
200 g mángold
100 g kecskesajt
100 g virsli
100 g tehéntej 1,5 %
só, bors
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a vajat és 1 tojást 2-3 kanál hideg vízzel és egy csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk. Kb. 20 cm-es átmérőjű tortaformába terítjük, majd 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük. A sütőből kivéve a tészta aljára morzsoljuk a kecskesajtot, majd rászórjuk a megfonnyasztott mándoldot és a karikára vágott virslit. A maradék 3 tojást felverjük, megsózzuk, és a tejjel összekeverve a tésztára öntjük. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
1 szelet tartalmaz:
energia: 307 kcal
szénhidrát: 21 g
fehérje: 11 g
zsír: 19 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.